Biograd Boat Show

Biograd na Moru

Biograd - info

Biograd je idealno pozicioniran kao centar rivijere jadranske obale i dalmatinskog nautičkog raja. Smješten je u Pašmanskom zaljevu, 25 km južno od Zadra s lijepim plažama, borovim šumama i sunčanim uvalama.

Ono što Biograd na Moru čini izuzetnom destinacijom je njegovo prirodno okruženje, blizina Nacionalnog parka Kornati, Nacionalnog parka Krke, te Parka prirode Vransko jezero - ornitološki rezervat, bogato športsko ribolovno područje, zanimljivo kanuistima i promatračima ptica.

Biograd na Moru je poznata destinacija nautičara čije je odredište Kornatski arhipelag. Regate, škole jedrenja ili ronjenja i druge nautičke aktivnosti organizirane su kroz cijelu godinu.

Rijetko je gdje kao na ovom dijelu Jadranske obale priroda bila toliko darežljiva i kreirala jedan od najrazvedenijih arhipelaga na svijetu. Najbliži otok koji je svakodnevnom brodskom vezom spojen sa Biogradom je otok Pašman. U blizini Biograda je i mali otok Vrgada gdje se organiziraju izleti, kao i u nacionalni park Kornati koji je svojom posebnošću i neopisivom ljepotom zaslužilo da bude proglašeno biserom Jadrana.

Biograd - turizam

Biograd je skriven u plavim njedrima između otoka koji su poput bisera poredani uzduž najrazvedenijeg dijela hrvatske obale i pruža brojne sadržaje u kojima će svaki njegov posjetitelj vrlo brzo pronaći nešto za sebe.

Na sjevernoj strani Biograda je uvala Bošana, s prostranom šljunčanom plažom, a na južnoj plaža Dražice na koju se nastavlja pješčana uvala Soline okružena borovom šumom koja je protkana šetnicama i jogging stazama.

Kvaliteta je najvažnija. Ako želite kvalitetan obiteljski ili romantični odmor, preporučamo hotelski smještaj u jednom od naša 4 hotela. Bilo da se odlučite za Hotel Iliriju, Hotel Adriatic ili Hotel Kornati u Biogradu te Hotel Villu Donat u Sv. Filip i Jakovu, izabrat ćete najbolje. Svaki od njih ima svoje posebnosti, a zajedničke su im osobine; visoki komfor, blizina mora te brojni sadržaji koji vam kao gostu stoje na raspolaganju; od restorana, bazena, barova, wellnessa, preko animacijskih i zabavnih programa za djecu i odrasle.

Željni ste avanture? Želite svoj odmor provesti aktivno? Uživajte u širokoj paleti aktivnosti koje vam možemo ponuditi kroz aktivni odmor. Mogućnosti za ronjenje, jedrenje, jet ski, trekking, cycling, climbing na dohvat su ruke.

Zanimaju vas izazovi? Canoe safari i rafting na rijeci Zrmanji, triatlon izazovi u prirodi, paragliding u neposrednoj blizini hotela samo su neke od mogućnosti za one željne adrenalina i aktivnog provođenja svog odmora. Za one koji vole nešto umjerenije ili klasične; sportske aktivnosti tu je 14 vrhunski opremljenih teniskih terena s noćnim osvjetljenjem, kao i mini golf tereni.

Povijest Biograda na Moru

Biograd je najvjerojatnije nastao na ruševinama antičke Blandone. Prvi se put spominje u X. st. Pod hrvatskim vladarima, Biograd na Moru je župni, a kasnije i kraljevski grad.

1050. god. osnovao je kralj Petar Krešimir u Biogradu biskupiju, podignuo muški i ženski benediktinski samostan i crkvu Sv. Ivana. Iz rimskog razdoblja sačuvani su ostaci villae rusticae. Početkom 12.stoljeća, odnosno 1102. godine u Biogradu biva okrunjen Koloman, hrvatsko - ugarski kralj. U 13. i 14. stoljeću Biogradom upravljaju cetinski knezovi, bribirski knezovi Šubići i vranski templari, od početka 15. pa sve do kraja 18. stoljeća Biograd je bio pod vlašću Venecije i pretrpio brojna stradanja u mletačko - turskim ratovima.

Iz starohrvatskog razdoblja dvije su crkve, od kojih je jedna velika trobrodna bazilika.

U Zavičajnom muzeju možete pogledati brojne artefakte i dokaze burne prošlosti Biograda. Tu se nalazi zanimljiva arheološka kolekcija s pretpovijesnim, antičkim i ranohrvatskim nalazima, brodski teret iz 16. stoljeća i brojni drugi izlošci. Od ostalih znamenitosti možete pogledati ostatke samostana Sv. Ivana, zatim je tu crkva Sv. Anastazije s baroknim oltarima iz 1761 i dvije male crkvice iz 1850 - crkve Sv. Roka i Sv. Antonija. Uz sve nabrojeno, na širem području Biograda nalaze se i ostatci antičkog akvadukta, kao i druga pretpovijesna nalazišta.