Biograd Boat Show

Priopćenje za medije: 22. 10. 2020., Biograd na Moru, Hrvatska

22. Biograd Boat Show

Marina Kornati, Biograd na Moru, Hrvatska. U organizaciji: Ilirija d.d., Biograd na Moru. Datum: 21. - 25. 10. 2020.

Video link 2. dan: youtu.be/SRptWbQS9EA
Video link 1. dan: youtu.be/BeMtVvCMahk
Link za fotografije 2. dan: www.dropbox.com/sh/oloy6mzjskgimgt/AADw8tamEVsJi0iM34nEqvSma
Link za fotografije 1. dan: www.dropbox.com/sh/7b4itwpl6d0ryx5/AABbcGDI-rrK_8MNGgi7itU1a
Link za BBS 2020 katalog: www.bbs.com.hr/hr/bbs-katalog

Biograd na Moru – Tijekom drugog dana 22. nautičkog sajma Biograd Boat Showa prelijepo vrijeme izmamilo je veći broj posjetitelja na obilazak najvećeg sajma nautike u ovom dijelu Europe, a i jednog od svega tri održana ove godine u Europi.

U sklopu sajma Hrvatska gospodarska komora nastavila je program 4. Dana hrvatske nautike, nakon prvog panela predstavnika svih nautičkih udruga s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture. Održana je sjednica udruženja charteraša pri HGK kao i udruženja luka nautičkog turizma (marina). Također je krenuo i 2. Croatia Charter Expo na kojem je upriličen MMK Booking seminar , najprije za charter operatere, a potom i za charter agencije, uz BooatBooKing platformu rezervacija. Uz redovan odaziv članova udruženja HGK, zbog velikog interesa u ovoj složenoj godini, posebice za charteraše, primjetan je iznimno dobar odaziv vlasnika, operatera i voditelja charter agencija. To potvrđuje da je Croatia Charter Expo prepoznat kao jako potreban, odnosno da je okupljanje chartera i poseban program posvećen njima, potpuno opravdan u Hrvatskoj u kojoj je 40% svjetske charter flote, po čemu je i prva na svijetu.

Više od 30 izlagača iz charter servisa i charter kompanija (koji predstavljaju preko 1.600 charter plovila) odradilo je tijekom dana sastanke sa 30 vlasnika i charter agenata, te je time ovih 60-tak okupljenih charteraša ostvarilo kontakte koji pokrivaju većinu od gotovo 5.000 charter plovila u Hrvatskoj, a što je i najveća charter flota na svijetu. Uz charter agente nazočne na sajmu i u fizičkim kontaktima, desetak agenata se pojavilo kao digitalni posjetitelji održavanjem video sastanaka. Uz domaće okupljeni su charteraši iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Poljske, Slovenije, Španjolske, Italije, Austrije, Njemačke i Češke Republike. Kroz B2B (Business to Business) platformu za sastanke dogovoreno je više od 300 sastanaka između izlagača i posjetitelja, od čega je dio održan danas, a nastavio se i u petak.

Sajam prati i Festival izvornosti sa 20-tak proizvođača hrvatskih izvornih proizvoda, kao i svekolika ponuda opreme i svega što prati nautiku. Sajam nastavlja, a u petak je završni dio programa Dana hrvatske nautike HGK i programa Croatia Charter Expo, a uslijedit će tijekom subote i nedjelje dani namijenjeni posjetiteljima i najširoj publici.

Predviđena je i plovidba akvatorijem na Ilirijinom event brodu „Nada“, te u nedjelju i dodjela nagrada učesnicima BBS regate, koja se redovno održava za trajanja sajma

Zamjetno je da je uz domaće izlagače i posjetitelje, otvaranje granica za putovanja u Hrvatsku od strane Slovenije, Njemačke i Austrije značajno uvećalo prisustvo međunarodnih izlagača. ali i publike na sajmu. Među posjetiteljima, već tradicionalno, značajan je broj vlasnika plovila, koji drže brodove na stalnom vezu u Biogradu i akvatoriju Zadra i Šibenika, koji iskoriste ovo lijepo vrijeme za obići ih, i usput uživati u sajmu, kao i nabaviti nešto od potrebne opreme i upoznati se s novitetima u nautici.
Ilirija d.d.

Za dodatne informacije kontaktirajte:
Ilirija d.d.
Tina Ujevića 7
23210 Biograd

Jasmina Kulaš Stojanov, voditelj Ureda uprave, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću
Tel: +385 (0)23 383 165

Damir Maričić, odnosi s medijima Biograd Boat Show