Biograd Boat Show

Priopćenje za medije: 28. 07. 2022., Biograd na Moru, Hrvatska

24. Biograd Boat Show

Marina Kornati, Biograd na Moru, Hrvatska. U organizaciji: Ilirija d.d., Biograd na Moru. Datum: 26. - 30. 10. 2022.

Organizira: Ilirija d.d. Biograd, lider u hotelijerstvu, kampingu i nautičkom turizmu

 

Visoka očekivanja za 2022.

Biograd Boat Show će ove godine proslaviti svoje 24. izdanje, nastavljajući 21 uzastopni s dva vrlo uspješna showa održana u vrijeme pandemije, što dokazuje otpornost i važnost ovog događaja. Ovaj srednjoeuropski nautički sajam na moru privlači mnogo posjetitelja i izlagača iz susjednih zemalja i najveće je okupljalište hrvatske nautičke industrije označavajući kraj nautičke sezone i početak nove poslovne godine.

Važnost sajma za nautički sektor

Važnost sajma dokazana je tijekom protekle dvije godine, jer su izlagači i posjetitelji iz mnogih dijelova Europe koji gravitiraju Jadranu došli izravno komunicirati i suočiti se s globalnim promjenama koje su se dogodile. Show održan 2021. godine čak je privukao rekordan broj posjetitelja! Ove godine očekivanja su iznimno visoka, jer su mnogi izlagači najavili proširena izlaganja kako bi zadovoljili porast interesa nautičara.

Boat Show doživljaj

Biograd Boat Show je stekao međunarodnu popularnost među izlagačima i među posjetiteljima zbog važnosti Hrvatske kao nautičke destinacije i postrojenja kojima dobro upravlja Ilirija d.d., a koji uključuju marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne kapacitete. Ilirija će nastaviti raditi na osiguravanju sigurnog okruženja, ali i oživjeti legendarni zabavni program i društvena događanja u skladu sa zdravstvenim uvjetima.

Važno je da oboje, i nautička industrija i nautička javnost, imaju događaj koji donosi strast i ulijeva optimizam za jedrenje na Jadranu... To je Biograd boat show doživljaj! 

Pristup do srednjoeuropskog tržišta

Iz godine u godinu Biograd igra važnu ulogu za domaće i međunarodne nautičare. Mnogi od njih su upoznati sa sajmom posjećujući Biograd na Moru tijekom godine kao jednim od najvećih svjetskih odredišta za najam jahti, ili kroz svjetski poznat kalendar regata i ostalih nautičkih događanja, ili kao grad s jednom od najprometnijih marina u Hrvatskoj. Shodno tome i međunarodna prepoznatljivost i reputacija Biograd Boat Showa svake se godine poboljšavaju.

Biograd Boat Show zlatni član IFBSO-a

Biograd Boat Show je zlatni član međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja poput 360 ° Virtual Reality Toura i Biograd B2B-a. 

Posjetite www.bbs.com.hr te upoznajte sajam preko 360° virtual reality toura te pogledajte mnoštvo zanimljivih fotografija i video isječaka.

Biograd B2B

Kao najveće okupljalište za hrvatsku nautičku industriju, Ilirija je razvila Biograd B2B, business to business platformu za nautičko-poslovno umrežavanje tijekom sajma koji poslovnim posjetiteljima omogućuje registraciju, sudjelovanje i zakazivanje sastanaka s izlagačima i drugim B2B sudionicima te participiranje u opsežnom nautičkom kongresnom programu. U sklopu biogradskog B2B-a, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 6. Dane hrvatske nautike od 26. - 28. 10. 2022., koji uključuju brojne sastanke industrijskih udruga, poslovne prezentacije i umrežene društvene događaje. 

Croatia Charter Expo

Također u sklopu Biograda B2B-a, četvrti po redu Croatia Charter Expo održat će se od 26. - 27. 10. 2022. Ovaj dvodnevni poslovni događaj ekskluzivan za jaht-čarter industriju omogućava pružateljima usluga čarter flote susrete s agentima, brokerima i dobavljačima i podržan je aktivnim programom čarter kongresa. Svi sudionici registrirani su na Biograd B2B platformi te su u mogućnosti sudjelovati na sajmu nautike tijekom cijelog njegovog trajanja. Ove godine Croatia Charter Expo će dobiti novu i proširenu lokaciju u dvorani D u Marini Kornati Sjever, u blizini charter jahti, restorana marine Kornati i Captain’s Cluba. Velikodušnu podršku Croatia Charter Expu pružili su Grad Biograd, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska Gospodarska komora.

Svjetlija nautička budućnost

Biograd Boat Show ostvario je najveću dobit nakon globalne financijske krize, prerastajući iz manjeg regionalnog u međunarodni sajam koji je Jadransku nautičku regiju doveo na svjetsku pozornicu u vrijeme kada su se svi ostali nautički sajmovi suočavali s ozbiljnim padovima. To je postignuto optimizacijom nautičkih i ugostiteljskih dobara Ilirije d.d. te kreiranjem povoljnih cijena za izlagače i posjetitelje, što rezultira dugoročnim uspjehom. U 2020. slične mjere korištene su za rješavanje izazovnog okruženja, fokusirajući se na snagu Ilirije u pružanju sigurnog odmora, ugostiteljskog doživljaja, hrani i piću, te planiranju događaja. Ilirija u 2022. godini planira podignuti uspješnost sajma kako bi unaprijedila svoju važnu ulogu u postavljanju kursa prema svjetlijoj budućnosti nautike na Jadranu.