Biograd Boat Show
DOBRODOŠLI NA
23. BIOGRAD BOAT SHOW 20. - 24.10.2021.
Najveći hrvatski i srednjoeuropski sajam na moru
Biograd Boat Show

OPTIMISTIČNA PERSPEKTIVA ZA 23. BBS

 

Marina Kornati, Biograd na Moru, Hrvatska

U organizaciji: Ilirija d.d., Biograd na Moru

Datum: 20.10. - 24.10. 2021.  

 

BIOGRAD N/M - Najveća izložba plovila na moru srednje i istočne Europe slavi svoju 23. godišnjicu nakon 21 godine kontinuiranog rasta i vrlo uspješnog sajma iz 2020., jednog od samo tri održana nautička sajma u Europi tijekom pandemije. Registracija je u tijeku, optimizam je visok na svim frontovima, a mnogi izlagači planiraju proširena izlaganja jer se očekuje da će ukupna situacija biti vrlo povoljna.

Novi brendovi i modeli

Neki od novih brendova plovila koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište za jedrilice Solaris, kao i brend motornih plovila De Antonio iz Španjolske, kao i 3B Craft sportska ribarska plovila iz Italije. Finski brend Saxdor predstavit će svoj model Saxdor 200 Sport s četiri sjedala. Brendovi gumenjaka koji će imati svoj hrvatski debi su: talijanski brendovi Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski Brand Gala. U segmentu luksuznih motornih jahti, Absolute će imati hrvatsku premijeru nove Navette 48, izravno sa svjetske premijere u Cannesu. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i 4.6 imat će hrvatsku premijeru uz motorni katamaran Bali 4.3. Plovila s električnim pogonom bit će zastupljenija na izložbi, uključujući i svjetsku premijeru Solar Ferry kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i transfere kojeg će predstaviti tvrtka Agena Marin.

Biograd B2B i Croatia Charter Expo

Sajam se održava u turističkom mjestu Biograd na Moru, u impresivnim objektima Ilirije d.d. koji uključuju marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje. Posebna atmosfera te bogat kalendar poslovnih i društvenih događanja privlače mnogo izlagača i posjetitelja iz susjednih zemalja, što čini ovaj sajam jako zanimljivim za sve zainteresirane za nautiku na Jadranu. Sajam je jedinstven, a zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, do kasnih sati. Isto tako, mnoga popratna događanja prate sajam koja privlače domaće stanovništvo kao i posjetitelje iz srednje Europe.

Za vrijeme trajanja sajma, održat će se Biograd B2B nautičko-poslovno umrežavanje, uključujući 5. Dane hrvatske nautike pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Croatia Charter Expo te prvi kongres udruge Boat Charter Agency Association koji trenutačno broji preko 200 međunarodnih članova.

 

USPJEŠNO ZAVRŠEN 22. BIOGRAD BOAT SHOW

 

Uz sve epidemiološke mjere, velik interes poslovnih dionika i posjetitelja 

Marina Kornati, Biograd na Moru, Hrvatska
U organizaciji: Ilirija d.d., Biograd na Moru

21.10. - 25.10. 2020. 

Video link 3. dan
Video link 2. dan
Video link 1. dan
Link za fotografije
Link za fotografije 2. dan
Link za fotografije 1. dan
Link za BBS 2020 katalog 

BIOGRAD N/M - 22. Biograd Boat Show, koji je organizirala i organizirala Ilirija d.d., otvorio je svoja vrata pod sunčanim nebom s preko 250 prijavljenih izlagača i tek nešto manje plovila koja se u 2019. godini prikazuje unatoč izazovnom okruženju. Održana u Ilirijinoj marini s četiri sidra, marini Kornati.

Izložba je bila treći i posljednji veliki brod koji se održao u Europi u drugoj polovici 2020. godine, a pokazala je izuzetnu otpornost i izlagača i posjetitelja, zadržavajući svoj status najveće nautičke izložbe u Srednjoj Europi, te pokazuje važnost i snagu hrvatskog nautičkog sektora.

Strategija produljenja sajma na 5 dana djelovala je vrlo dobro, jer je novi dan otvorenja, u srijedu, bio dobro posjećen, dok je četvrtak bio najposjećeniji četvrtak u povijesti sajma. Ukidanje njemačkih, austrijskih i slovenskih ograničenja putovanja u Zadarsku županiju imalo je snažan utjecaj na povećanje broja međunarodnih posjetitelja, i to iznad očekivanja.

Biogradski "B2B" događaj poslovnog umrežavanja pokazao je svoju važnost tijekom ove izazovne godine, uključujući sastanke za video chat za digitalne posjetitelje. Kongresni program 4. Hrvatske gospodarske komore nautičkih dana bio je dobro posjećen važnim sastancima koje su sudionici Zooma povećali putem video chata. Croatia Charter Expo, smješten u dvorani D u marini Kornati West, i gatu 14 dobio je najviše pohvala, jer su očekivanja njegovih sudionika premašena na svim frontovima. Gat 14 na kojem su davatelji charter flote izlagali na brodovima izuzetno je dobro primljen.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i podržali ovaj događaj koji je udahnuo svježi vjetar optimizma za Hrvatsku nautičku industriju.

 

Ilirija d.d.

www.bbs.com.hr
www.biogradb2b.com
www.croatiacharterexpo.com

 

BIOGRAD BOAT SHOW - 20.10.2021
.
22. Biograd Boat Show 2. Dan
Photo
Pristup do srednje-europskih klijenata
Sve više i više, sajam privlači posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja i šire, uključujući i mnoge inozemne vlasnike plovila u Hrvatskoj, ali i tisuće sudionika regata održavanih u Biogradu tijekom cijele godine. Sajam ugošćuje više od 300 registriranih izlagača i 300 plovila, preko 1.500 charter plovila predstavljenih na sajmu, te 100-tinjak polovnih plovila. Za vrijeme sajma odvija se mnogo popratnih predavanja i seminara s temama iz poslovnog svijeta, obrazovanja, društva, sporta i rekreacije.
"Boat Show" doživljaj

Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunske hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Mi to nazivamo „Boat Show doživljaj“, a rezultirao je snažnom reputacijom susreta poslovnih ljudi, kao i brojnih posjetitelja koji  manifestaciju doživljavaju kao odmor.

Posebna ponuda hotelskog smještaja

Posebna ponuda hotelskog smještaja za vrijeme trajanja BBS-a u Ilirija hotelima, od 48,00 € po osobi sa polupansionom u dvokrevetnoj sobi.

Marina Kornati, Biograd na Moru

Prepoznavši iznimni potencijal Biograd na Moru kao nautičkog grada smještenog u neposrednoj blizini Kornatskog arhipelaga ILIRIJA d.d. davne 1974. godine izgradila je prvu nautičku luku u Hrvatskoj, današnju Hotelsku luku Kornati iz koje se sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom našem Jadranu, i prvu vlastitu charter flotu od 40 Elanovih plovila te je s punim pravom ponijela naziv pionira nautičkog turizma dok je grad Biograd postao kolijevka nautičkog turizma.

 DETALJNIJE

 

Međunarodni ugled

Biograd Boat Show je najznačajniji srednjoeuropski nautički sajam uronjen mjestom održavanja i duhom doživljaja u smaragdu mora. Saživjelost s morem simbolizira atkaktinost marine povezane u jedinstvo prostora   pokretnim pontonskim mostom. Međunarodni značaj sajma proizlazi iz važnosti Hrvatske kao nautičke destinacije. Kompanija Ilirija, sa objektom marine Kornati, hotelima, ugostiteljskim, agencijskim i doživljajnim sadržajima u kojima godišnje uživa preko 600.000 međunarodnih gostiju   doprinose međunarodnom  ugođaju. Konačno , Biograd Boat Show kao zlatni član Svjetskog udruženja organizatora nautičkih sjamova  (IFBSO) u partnerstvu sredinama poput Genove, Amsterdama, Stocholma, Miamia, Londona,.. odnosno svega sa 36 najistaknutijih takvih sredina u svijetu daje svoj prilog tome.


Član IFBSO-a

Biograd Boat Show je dobio status zlatnog člana Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, zahvaljujući usvajanju visokih standarda organizacije i sudjelovanja u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, kao što su 360° Virtual Tour.