Biograd Boat Show
DOBRODOŠLI NA
24. BIOGRAD BOAT SHOW 26. - 30.10.2022.
Najveći hrvatski i srednjoeuropski sajam na moru
Biograd Boat Show

23. izdanje Biograd Boat Showa srušilo rekorde posjećenosti

Marina Kornati, Biograd na Moru, Hrvatska
U organizaciji: Ilirija d.d., Biograd na Moru
Datum: 20.10. - 24.10. 2021.  

 

Dropbox link za BBS fotografije

https://www.dropbox.com/sh/zf80c681vjrzbgc/AABk-UuZAbkGjpU_036f2hf3a?dl=0

Dropbox link za BBS videa

https://www.dropbox.com/sh/jhayjzid2lb7x1e/AABjjWn_GdgqmmfkaEYEQWcUa?dl=0

Dropbox link za svjetske premijere

https://www.dropbox.com/sh/fk7i5yff6hoon2a/AABXce37Ty1AtGZsvnTUltRHa?dl=0

Dropbox link za hrvatske premijere

https://www.dropbox.com/sh/mickhs6b131odu0/AACm5Dv8Ln3zN4im8mQ05zBBa?dl=0

 

BIOGRAD N/M - Ovogodišnji Biograd Boat Show postigao je rekordnu posjećenost unatoč zahtjevanim Covid putovnicama i jakoj kiši u petak. Na dan otvorenja, te u četvrtak i subotu, zabilježen je rekordan broj posjetitelja, s ukupno 18.524 posjetitelja. Još jedno iznenađenje bio je opći konsenzus izlagača da je ovogodišnja izložba imala daleko najviše stranih posjetitelja ikad.

Sajam je ugostio više od 300 prijavljenih izlagača, te brojne svjetske i hrvatske premijere plovila. Nautički novinari bili su iznenađeni brojem premijernih plovila jer je bio puno veći od službeno deklariranog. Veliki pobjednici ovogodišnjeg sajma bili su hrvatski brodograditelji, koji su imali koristi od manjka opskrbe plovila i viših troškova etabliranih međunarodnih brendova. To je bilo evidentno kod domaćih graditelja većih motornih jahti, s mnogim ugovorima potpisanim na licu mjesta i uplaćenim depozitima.

Biogradske B2B aktivnosti bile su veliki uspjeh, uz vrlo dobro posjećene 5. Dane hrvatske nautike u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, kao i iznimno uspješan Croatia Charter Expo s više od 100 pružatelja usluge čarter flote i čarter agencija koje su u ovom dvodnevnog događaju poslovale više nego tijekom cijele godine.

Organizatori su donijeli odluku da se zahtijevaju Covid putovnice za ulazak na događaj kako bi promovirali sigurnost, i to se pokazalo kao pravi izbor. Manje ograničenja na izložbi doprinijelo je pravoj atmosferi. Grad Biograd je uistinu zaživio, jer je većina restorana ostala otvorena, a bilo je mnogo malih druženja koja su unosila optimizam svim sudionicima ovogodišnjeg Biograd Boat Showa. Sljedeći, 24. Biograd Boat Show održavat će se u terminu od 26. do 30. listopada 2022. godine.

Biograd Boat Show 2022
BBS 2021 4. Dan
Photo
Pristup do srednje-europskih klijenata
Sve više i više, sajam privlači posjetitelje i izlagače iz susjednih zemalja i šire, uključujući i mnoge inozemne vlasnike plovila u Hrvatskoj, ali i tisuće sudionika regata održavanih u Biogradu tijekom cijele godine. Sajam ugošćuje više od 300 registriranih izlagača i 300 plovila, preko 1.500 charter plovila predstavljenih na sajmu, te 100-tinjak polovnih plovila. Za vrijeme sajma odvija se mnogo popratnih predavanja i seminara s temama iz poslovnog svijeta, obrazovanja, društva, sporta i rekreacije.
"Boat Show" doživljaj

Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunske hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Mi to nazivamo „Boat Show doživljaj“, a rezultirao je snažnom reputacijom susreta poslovnih ljudi, kao i brojnih posjetitelja koji  manifestaciju doživljavaju kao odmor.

Posebna ponuda hotelskog smještaja

Posebna ponuda hotelskog smještaja za vrijeme trajanja BBS-a u Ilirija hotelima, od 40,50 € po osobi s polupansionom u dvokrevetnoj sobi.

Marina Kornati, Biograd na Moru

Prepoznavši iznimni potencijal Biograd na Moru kao nautičkog grada smještenog u neposrednoj blizini Kornatskog arhipelaga ILIRIJA d.d. davne 1974. godine izgradila je prvu nautičku luku u Hrvatskoj, današnju Hotelsku luku Kornati iz koje se sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom našem Jadranu, i prvu vlastitu charter flotu od 40 Elanovih plovila te je s punim pravom ponijela naziv pionira nautičkog turizma dok je grad Biograd postao kolijevka nautičkog turizma.

 DETALJNIJE

 

Međunarodni ugled

Biograd Boat Show je najznačajniji srednjoeuropski nautički sajam uronjen mjestom održavanja i duhom doživljaja u smaragdu mora. Saživjelost s morem simbolizira atkaktinost marine povezane u jedinstvo prostora   pokretnim pontonskim mostom. Međunarodni značaj sajma proizlazi iz važnosti Hrvatske kao nautičke destinacije. Kompanija Ilirija, sa objektom marine Kornati, hotelima, ugostiteljskim, agencijskim i doživljajnim sadržajima u kojima godišnje uživa preko 600.000 međunarodnih gostiju   doprinose međunarodnom  ugođaju. Konačno , Biograd Boat Show kao zlatni član Svjetskog udruženja organizatora nautičkih sjamova  (IFBSO) u partnerstvu sredinama poput Genove, Amsterdama, Stocholma, Miamia, Londona,.. odnosno svega sa 36 najistaknutijih takvih sredina u svijetu daje svoj prilog tome.


Član IFBSO-a

Biograd Boat Show je dobio status zlatnog člana Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, zahvaljujući usvajanju visokih standarda organizacije i sudjelovanja u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, kao što su 360° Virtual Tour.